DSC_0134Sóc en Joan Callau, adrianenc d’adopció i socialista per convicció. Vaig néixer a la Catalunya rural i profunda, a Santa Coloma de Queralt. I treballo a Sant Adrià des de fa més de 30 anys. Per la meva trajectòria vital, he tingut la sort de conèixer la complexitat i varietat d’aquest país nostre.

La meva dona i la meva professió -mestre- van fer que vingués a integrar-me i treballar en el dia a dia de Sant Adrià. Els meus fills van néixer aquí. M’estimo la meva ciutat, la ciutat que em va acollir amb els braços oberts i em va donar l’oportunitat de créixer i viure els millors anys de la meva vida. I és que des de fa dos anys tinc l’enorme privilegi -i la responsabilitat- de ser-ne alcalde.

El meu compromís actiu amb la política comença als 16 anys amb la Marxa per la Llibertat i la lluita contra els darrers batecs del franquisme. Un militant socialista entranyable, en Jaume Custodi, que avui té més de 90 anys, em va ajudar a comprovar de ben jove que els socialistes catalans eren i som el partit de la gent honesta que lluita per la igualtat.

Amb la meva militància socialista adquireixo un fort sentiment de consciència per la igualtat. No entenia per què algú que naixia en una casa o en un barri tenia més oportunitats que els qui havien nascut en una altra. Per això concebo la política com una lluita diària per garantir la igualtat d’oportunitats. Que una adrianenca o un adrianenc tingui les mateixes oportunitats que qualsevol altre de qualsevol barri o ciutat per arribar a ser allò que vulgui en aquesta vida. I per això treballo cada dia amb els meus companys socialistes a  l’Ajuntament des de l’any 1995.

Hem obert la ciutat al mar. Hem fet equipaments per a tots els públics, de biblioteques a pavellons esportius o casals per la gent gran. Però encara més important: hem fet tot el possible perquè els adrianencs i les adrianenques més necessitats i les famílies a l’atur hagin pogut plantar cara a aquesta crisi injusta. Ens hem bolcat en destinar temps i recursos a atendre els nostres veïns i a posar la llavor per crear llocs de treball. I treballar pel futur de la millor manera que podem fer-ho, que és invertint en que les generacions de demà puguin estudiar en condicions.

Però ens queda molta feina a fer. Tot un futur per conquerir. Els socialistes volem portar Sant Adrià on li toca. Volem ser, volem fer una ciutat amb un futur d’il·lusió i esperança.

Ajuda’ns a seguir construint una ciutat nova plena d’oportunitats.

Jo m’hi comprometo.

Joan Callau, Alcalde