CREACIÓ D’OCUPACIÓ

  • Ha estat i serà la nostra obsessió i, per tant, la prioritat. Durant els darrers anys, hem prioritzat tots els programes de foment de l’ocupació, per tal d’aconseguir la inserció en el món laboral dels treballadors a l’atur i dels joves que s’incorporen a la seva primera feina. En especial, hem treballat parant atenció a les persones en situació d’atur de llarga durada, i aquells que haguessin esgotat les prestacions i subsidis.
  • Hem tingut dos objectius prioritaris: estimular l’economia i el mercat de treball local a la nostra ciutat. En aquests anys, hem fet acords amb les empreses per motivar que prioritzessin l’ús de la borsa de treball de l’Ajuntament. Així, hem volgut facilitar la contractació d’adrianencs i adrianenques que es trobessin a l’atur.
  • A més, hem dut a terme un innovador programa, gestionat per l’Ajuntament, que subvenciona empreses que contractin aturats de Sant Adrià. D’altra banda, hem destinat 630.761€ per noves contractacions. Hem ajudat a fer possible que 128 adrianencs hagin aconseguit una feina.
  • D’altra banda, hem treballat juntament amb el Consorci del Besòs per atraure talent i emprenedoria. Sense oblidar les Fires d’entitats i de comerciants, amb molt arrelament a la nostra ciutat.
  • Els Plans d’Ocupació han arribat a 204 persones. Hem fet una preselecció segons bases i criteris amb la participació de tots els partits smb representación a l’Ajuntament i l’associació d’aturats de Sant Adrià. D’aquesta manera, es prioritza la igualtat d’oportunitats i la màxima transparència. La xifra ha estat la següent d’any en any: 2011: 30 persones 2012: 37 persones 2013: 65 persones 2014: 72 persones. Inversió total dedicada fins al 2014 : 1.713.825,30€
  • El Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL) de l’Ajuntament està per formar i ajudar els qui busquen feina. Han passat per les oficines del SIOL 600 usuaris nous cada any. S’hi han realitzat sessions d’assessorament individual, sessions grupals d’orietanció i tècniques de recerca de feina amb unes 40 sessions de temàtica concreta.
  • Pel que fa a la Borsa de Treball, hi ha hagut un clar ascens en la gestió directa d’ofertes, especialment l’any 2014. Ha estat possible gràcies a l’impuls en noves activitats del municipi i fonamentalment per la posada en marxa per primer cop del programa Suport a la Contractació. El Club de la Feina, un servei del SIOL, és un punt de trobada per a la recerca activa d’ocupació, que ha comptat amb unes 2.500 assistències per any i una constant de 366 participants cada any.
  • El programa de Suport a la Contractació compta amb una dotació econòmica de 302.000€ i un total de 78 ofertes d’empreses que s’han registrat en el programa; d’aquestes, 55 han encaixat a les bases establertes i s’han cobert amb contractació de ciutadans del municipi. Això ha contribuït a la contractació amb compromís de les empreses d’intentar garantir una continuïtat laboral, i a l’activació econòmica del municipi. En valorem molt positivament els resultats i en volem donar continuïtat aquest 2015.
  • I si parlem d’ocupació, no podem oblidar la vessant de l’emprenedoria i l’autoocupació. En aquesta legislatura s’ha assessorat 100 adrianencs per any, arribant a constituir-se en empresa un total de 86 activitats. Les formacions i la promoció de la cultura emprenedora en el municipi contribueixen a visibilitzar-ho més enllà dels propis emprenedors, treballant amb les escoles i els instituts.Com a complement del servei, està previst que durant aquest primer trimestre de l’any es posi en marxa en el municipi la primera incubadora d’empreses, que donarà la possibilitat a emprenedors de posar en marxa les seves idees de negoci abans de consolidar-se com a empresa.